Onno & Partner's visie op

Catalogi

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem contact opBrochure aanvragen

Catalogi drukken

Catalogi laten drukken? Catalogi hebben een bewaarfunctie en dienen derhalve een langere levensduur te hebben. Catalogi worden daarom vaak garenloos gebrocheerd of genaaid gebrocheerd.

Er zijn drie verschillende bindtechnieken:

HotMelt
Hotmelt is een thermoplastische stof die heet en vloeibaar op de vellen papier (katernen) wordt aangebracht en de materialen tijdens het afkoelen stevig met elkaar verbindt.

PUR
PUR is een reactieve lijm die pas vast is, wanneer de lijm met vocht in de lucht een net vormt. Net als bij de HotMelt-lijmbinding wordt de lijm heet op het papier aangebracht, maar wel met een lagere temperatuur. Daardoor is de verwerking met PUR in vergelijking met HotMelt vriendelijker, omdat papier en inkt worden beschermd. Een ander voordeel van de PUR-lijmbinding is de kleefkracht. Daarom adviseren wij de PUR-lijmbinding vooral wanneer u catalogi laat drukken, waarbij het papier een hoog gramsgewicht heeft.

Genaaid gebrocheerd
Genaaid gebrocheerd is de duurzaamste van alle bindtechnieken. Terwijl met HotMelt en PUR afzonderlijke pagina’s aan elkaar worden gelijmd, worden bij een genaaid gebrocheerde binding de nog ongesneden vellen papier (katernen) machinaal aan elkaar genaaid. Dienovereenkomstig hebben genaaid gebrocheerde catalogi bij intensief gebruik in de regel een nog langere levensduur dan catalogi met een lijmbinding. Wat genaaid gebrocheerde catalogi bovendien onderscheidt, is de mogelijkheid om pagina’s vlak open te slaan. Wanneer u catalogi laat drukken en laat voorzien van een genaaid gebrocheerde binding levert dat een zeer hoogwaardig uiterlijk op.

Catalogi laten drukken bij Onno & Partners

Wanneer we catalogi drukken, kiezen we afhankelijk van het formaat en de oplage voor een bepaalde druktechniek. Kleine oplagen in luxe catalogi worden meestal in vellen-offset uitgevoerd. Hogere oplagen zijn al snel interessant in rotatie-offset en voor de grote omvangen in hoge oplagen kan diepdruk ook een voordelige optie zijn. Voor complexe producties kiezen we vaak voor drukkerijen die alles onder een dak hebben; het drukken van het binnenwerk, het drukken van het omslag en de afwerking. Ook combinaties van drukkerijen kan soms interessant zijn.

Onno & Partners coördineert het gehele proces zodat u zich over de communicatie tussen partijen geen zorgen hoeft te maken.

Catalogi drukwerk van topkwaliteit

Catalogi laten drukken bij Onno & Partners betekent productie van catalogi van hoogwaardige kwaliteit, van elke opdracht. Wilt u de absolute top in luxe catalogi; wij weten de weg in de wereld van papier en drukkerijen om u een onderscheidend mooie catalogus te leveren. Startend met een stuk prepress begeleiding tot en met de afwerking en verpakking zorgen we voor een product van topkwaliteit! Bent u op zoek naar een ander soort drukwerk? U kunt bij ons natuurlijk ook folders en flyers laten drukkenbrievenbusreclame laten drukken of magazines en brochures laten drukken. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ontdek de drukwerk mogelijkheden