ONNO & PARTNERS’ VISIE OP

Brievenbusreclame

Brievenbusreclame laten drukken

Marketeers komen er vaak achter dat alleen internet als communicatiekanaal niet voldoende is. Alles via internet is snel en goedkoop, maar is het ook altijd effectief? Overvolle mailboxen, slimmere spamfilters en frauduleuze spammers zorgen voor afnemende respons. Dat biedt kansen voor de klassieke brievenbus.

Met een bereik van ruim 12 miljoen lezers is de huis-aan-huis folder nog steeds een krachtig medium, Bijna alle nederlanders (ca. 96%) leest wel eens een folder blijkt uit dit onderzoek.
Dat is in vergelijking met andere media een heel hoog bereik.

Stephan van den Eijnden, voorzitter DDMA Businessgroep Verspreidingen: “Het bereik van papieren en digitale folders is hoog. Papieren folders hebben een netto bereik van 11,3 miljoen mensen, digitale folders bereiken netto 3,9 miljoen mensen. Gemiddeld wordt 17 minuten per week besteed aan het lezen van folders. De positie van de papieren folder is en blijft ijzersterk. Daarnaast zien we een snelle opkomst van folder apps. Papieren folders zetten aan tot bezoeken van winkels en aankopen, het bekijken van digitale folders leidt vaak tot bezoeken van de website. De folder is dus nog steeds een effectief medium dat zeker niet mag ontbreken in de marketingmix, niet alleen voor retailers maar ook voor e-tailers.”

Brievenbusreclame laten drukken bij Onno & Partners

Met een gemiddeld aantal van meer dan 20 folders per week is het van belang de aandacht van de consument te trekken. Veel retailers kiezen voor vergelijkbare formaten en papiersoorten. Hierdoor is het beeld van een gemiddeld folderpakket minder onderscheidend geworden in de afgelopen jaren. Hoewel de folder boodschap (content) en vormgeving een zeer belangrijk aspect zijn om de aandacht te trekken van de consument is de technische uitvoering ook van groot belang. Door formaat en papierkeuzes is het mogelijk om er eerder uitgepikt te worden door de consument. Onno & Partners denkt graag met u mee hoe we de traffic naar uw winkel kunnen verbeteren door onderscheidend te communiceren middels het brievenbus kanaal.

ONTDEK DE DRUKWERK MOGELIJKHEDEN